ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Ελ Σαλβαδόρ περνάει το πρωτοποριακό νομοσχέδιο Bitcoin με την υπερπλειοψηφία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί επίσημα με μια υπερπλειοψηφία. Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele μόλις έγραψε στο Twitter σχετικά με την αποστολή πρόχειρης έκδοσης του νομοσχεδίου του Bitcoin στο Κογκρέσο.

Όπως αναφέρθηκε από την U.Today, ο Bukele πρότεινε την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος στη χώρα εκτός από το δολάριο ΗΠΑ μετά την ένωση με την εφαρμογή Strike Lightning.

Το πιο σημαντικό, το νομοσχέδιο περιέχει μια διάταξη που θα καθιστούσε υποχρεωτικό για κάθε οικονομικό παράγοντα να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin.

Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει επίσης ότι το κρυπτονόμισμα θα είναι άμεσα μετατρέψιμο σε δολάρια ΗΠΑ για τον μετριασμό τυχόν ζητημάτων αστάθειας.

Το διάταγμα αναφέρει ότι οι τιμές μπορεί να εκφράζονται σε Bitcoin, αλλά το δολάριο θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως νόμισμα αναφοράς.

Οι συναλλαγές Bitcoin δεν υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας. Επιπλέον, οι Σαλβαδόροι θα μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους εισφορές με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Το νομοσχέδιο είχε μεγάλη πιθανότητα έγκρισης, δεδομένου ότι ο Μπουκέλε κατέχει υπερ-πλειοψηφία στο Κογκρέσο μετά από μια μεγάλη νίκη στις εκλογές στις αρχές Μαρτίου.

 

 

El Salvador

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Alex Dovbnya

Published: https://u.today/el-salvador-grants-favorable-opinion-toward-groundbreaking-bitcoin-bill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)