Η τιμή του Bitcoin έπεσε αφού ο Τραμπ είπε ότι το Bitcoin «φαίνεται σαν απάτη»

Ο Trump πιστεύει ότι το Bitcoin είναι απάτη
Ο Τραμπ ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και το χρηματιστήριο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον Stuart Varney στο Fox Business Network, το οποίο ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι αποφεύγει επίσης. Ο Τραμπ είπε:

«Bitcoin, φαίνεται απλώς μια απάτη. Δεν μου αρέσει γιατί είναι ένα άλλο νόμισμα που ανταγωνίζεται το δολάριο. “

Ο Τραμπ επανέλαβε: «Η γνώμη μου είναι ότι το νόμισμα αυτού του κόσμου θα πρέπει να είναι το δολάριο και δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε όλα τα bitcoin του κόσμου εκεί έξω», επεξηγώντας: «Νομίζω ότι πρέπει να τα ρυθμίζουν πολύ, πολύ υψηλά.”

Ο πρώην πρόεδρος ξεχώρισε επίσης το Libra, ένα κρυπτονόμισμα που ανήκει στον γίγαντα των κοινωνικών μέσων Facebook. Το Diem είναι το νέο όνομα για το Libra. Σύμφωνα με το tweet του Trump, το «εικονικό νόμισμα» του Facebook Libra θα έχει μικρή αξιοπιστία. Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να αναζητήσουν έναν νέο τραπεζικό χάρτη και να υπόκεινται σε όλους τους τραπεζικούς κανονισμούς, όπως και άλλες τράπεζες, τόσο εθνικές όσο και διεθνείς. ”

Ο Τραμπ ολοκλήρωσε τη σειρά των tweets του με: «Έχουμε μόνο ένα πραγματικό νόμισμα στις ΗΠΑ και είναι ισχυρότερο από ποτέ, τόσο αξιόπιστο όσο και έμπιστο. Είναι μακράν το κυρίαρχο νόμισμα οπουδήποτε στον κόσμο, και θα παραμείνει πάντα έτσι. Ονομάζεται δολάριο των ΗΠΑ. ”

Τα σχόλια του Trump φάνηκαν να μειώνουν την αξία του Bitcoin καθώς η τιμή του μειώθηκε κατά περισσότερο από 1,3% (από 36,472 $ σε 35,973 $) την ώρα μετά τη συνέντευξη.

BTC price slumps

Όχι για πρώτη φορά
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εξέφρασε αρνητική γνώμη για το Bitcoin. Η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά περίπου 10.000 δολάρια το 2019 αφού ο τότε πρόεδρος είπε ότι δεν ήταν «οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων». Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ Τζον Μπόλτον δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι ο πρώην πρόεδρος «επανειλημμένως» μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Steve Mnuchin σχετικά με τα παράνομα κρυπτονομίσματα.

Σε αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter που διαγράφηκε τώρα, ο κ. Τραμπ επιτέθηκε στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα ως «εξαιρετικά ασταθή» τον Ιούλιο του 2019, προσθέτοντας ότι δεν ήταν «θαυμαστής» αυτών.

«Τα μη ρυθμιζόμενα περιουσιακά στοιχεία Crypto μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων», πρόσθεσε τότε.

Τα σχόλια του πρώην προέδρου ήρθαν μετά από ένα συνέδριο που χρηματοδοτήθηκε από υποστηρικτές του Bitcoin στο Μαϊάμι της Φλόριντα, το Σαββατοκύριακο, με βίντεο της εκδήλωσης να γίνονται viral όταν ένας οπαδός του ανταγωνιστικού νομίσματος Dogecoin επιτέθηκε στη σκηνή και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Anifowoshe Ibrahim

Published: https://bitcoinist.com/bitcoin-price-dips-after-trump-says-bitcoin-seems-like-a-scam/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)