Οι traders και οι αναλυτές προσφέρουν ανάμικτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση για το BTC του Ελ Σαλβαδόρ

Παρόλο που θεωρήθηκε ως «μία από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις στην ιστορία του Bitcoin», η αγορά φαίνεται να την προβληματίζει το ορόσημο που αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ θα υποβάλει νομοθεσία για την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος.

Σε μια παρουσίαση στο Bitcoin 2021 από τον Jack Mallers, Διευθύνων Σύμβουλος της Zap – προγραμματιστές μιας προηγουμένως χαμηλού προφίλ εφαρμογής πορτοφολιού Lightning Network με το όνομα Strike – Mallers έδειξε ένα σύντομο βίντεο από τον πρόεδρο του Σαλβαδόρ Nayib Bukele όπου ο ηγέτης της 104ης μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομίας ανακοίνωσε την ιστορική νομοθεσία. Το Strike έχει βαθμολογία 3,2 στα 5 αστέρια στο Google Play store.

«Την επόμενη εβδομάδα, θα στείλω στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο που θα κάνει νόμιμο χρήμα το Bitcoin», δήλωσε ο Μπουκέλ στο βίντεο.

Ο Μπουκέλε, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ισχυρός και αυτοκράτης, ενοποίησε την εξουσία του τον περασμένο μήνα απολύοντας πέντε δικαστές, καθώς και τον γενικό εισαγγελέα της χώρας. Ένα πρόσφατο νήμα Reddit από έναν αυτοαποκαλούμενο Σαλβαδόρ χαρακτήρισε την κίνηση ως δημοφιλής τόσο στο supermajority party του Bukele, όσο και στον γενικό λαό.

Η κίνηση ήταν πολυαναμενόμενη σε κύκλους Bitcoin, με ορισμένους να εικάζουν ότι τα έθνη-κράτη θα έρθουν να αποδεχθούν, να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και να κατέχουν το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο ως μέρος των αποθεματικών ταμείου.

Ένα Tweet από την δικηγόρο του Bitcoin Caitlyn Long σημείωσε ότι μπορεί να είναι μια «πίσω πόρτα», ένας τρόπος για τις τράπεζες να χειρίζονται και να φυλάσσουν το BTC:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ στο #bitcoin: Ο πρόεδρος του #ElSalvador ανακοίνωσε δημοσίως την υποστήριξη της νομοθεσίας για την υποβολή νομικών προσφορών #BTC. * ΕΑΝ * έχει γίνει νόμος, θα έχει πολλά δευτερεύοντα αποτελέσματα. Ατσαλωθείτε γιατί μια μεγάλη μάχη για αυτό πιθανότατα έρχεται.

Ενώ η ανακοίνωση οδήγησε σε μεγάλο ενθουσιασμό στο συνέδριο, η ανταπόκριση της αγοράς ήταν έντονη. Το BTC είναι ουσιαστικά σταθερό σε 24ωρη βάση και κάτω 3,5% σε βάση 14-ημερών.

Μέρος της απενεργοποιημένης απόκρισης μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην ασαφή φύση της ανακοίνωσης. Ένας αυτοαναφερόμενος χάκερ στο Twitter σημείωσε ότι το Strike δεν είναι αξιόπιστο και είναι λογικό, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η εφαρμογή του BTC ως νόμιμου χρήματος δεν θα είναι η αναρχο-καπιταλιστική ουτοπία που κάποιοι λαχταρούν.

Δοκίμασα την εγκατάσταση του strike, την εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί στο Ελ Σαλβαδόρ για πληρωμή με bitcoin. Φαίνεται ότι δεν έχεις άδειες και είναι στερητικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αποκλείσουν τον λογαριασμό και τα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή.

Παρόλο που δεν έχει μετακινήσει τις αγορές, ο Bukele σημείωσε σε πρόσφατο Tweet ότι η νέα πολιτική μπορεί να είναι ένα σημαντικό όφελος για πολλούς Σαλβαδόρους, ειδικά το άνω του 70% του πληθυσμού που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα από τις τεχνικές εφαρμογής:

«Η οικονομική ένταξη δεν είναι μόνο μια ηθική επιταγή, αλλά και ένας τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, παρέχοντας πρόσβαση σε πιστώσεις, αποταμιεύσεις, επενδύσεις και ασφαλείς συναλλαγές».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: ANDREW THURMAN

Published: https://cointelegraph.com/news/traders-analysts-offer-mixed-reactions-to-el-salvador-s-btc-announcement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)