Η Ruffer βγήκε από την αγορά Bitcoin τον Απρίλιο με κέρδος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο, Ruffer, βγήκε από την αγορά Bitcoin τον Απρίλιο με κέρδος λίγο πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες της.

Η εταιρεία επένδυσε 600 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο, ένα μήνα αφότου η τιμή του Bitcoin άρχισε να αυξάνεται από περίπου 10.500 $. Πούλησε μερικά από τα μερίδιά της για κέρδος 750 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο και στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά συνέχισε.

«Διαχειριζόμασταν ενεργά τη θέση και τη στιγμή που πουλήσαμε την τελευταία δόση τον Απρίλιο, το συνολικό κέρδος ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Hamish Baillie, διευθυντής επενδύσεων στη Ruffer, στους The Times of London σήμερα.

Τον Φεβρουάριο, η Decrypt αναγνώρισε τη Ruffer ως μια από τις εννέα εταιρείες με τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια Bitcoin.

Η Ruffer εγκατέλειψε την αγορά Bitcoin επειδή προβλέπει ότι οι νέοι – των οποίων η εμπορική δραστηριότητα πιστεύει ότι η εταιρεία ξεκίνησε το bull run – δεν θα μείνουν στο σπίτι διαπραγματεύοντας κρυπτονομίσματα όταν χαλαρώσουν.

Η εταιρεία έχει επενδύσει τα κέρδη της από το Bitcoin σε «προστατευτικά» περιουσιακά στοιχεία, όπως τα νομίσματα που συνδέονται με τον πληθωρισμό – κρατικά ομόλογα που αυξάνονται σύμφωνα με τον δείκτη λιανικής τιμής.

Αλλά η Ruffer μπορεί να επιστρέψει στο Bitcoin, δήλωσε ο Baillie στους The Times.

«Εάν έχετε μια στρατηγική πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, τα πράγματα που συμπεριφέρονται με διαφορετικούς τρόπους είναι πραγματικά χρήσιμα. Δεν έχει νόημα να είναι πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία εάν όλα τα διαφορετικά στοιχεία σας μετακινούνται με την ίδια δυναμική », είπε.

Ένα άλλο στέλεχος της εταιρείας είπε τον Φεβρουάριο ότι, ενώ  ήταν «πολύ σκεπτικός» για το Bitcoin το 2017, η Ruffer άλλαξε γνώμη το 2020. Η εταιρεία βλέπει τώρα το «Bitcoin να αναδύεται ως ένα εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου» για θεσμικούς επενδυτές.

Η περιβαλλοντική κριτική, που διαδόθηκε πρόσφατα από τον Tesla και τον CEO της SpaceX, Elon Musk, δεν επηρεάζει πολύ την Ruffer. Μεγάλο μέρος της κριτικής προέρχεται από «υπερβολή και παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Baillie, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Bitcoin είναι μικρότερη από τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για την υποστήριξη αυτής της σύγκρισης. Μια ομάδα ερευνητών στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley μελέτησε την ενεργειακή κατανάλωση βιντεοπαιχνιδιών στην Καλιφόρνια το 2018. Μία μη αξιολογημένη μελέτη που παρέκτεινε αυτήν την έρευνα σε παγκόσμια επίπεδα εκτιμά ότι τα βιντεοπαιχνίδια καταναλώνουν 46% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το Bitcoin, αν και είπε ότι αυτά είναι « ανακριβείς εκτιμήσεις » και οι αριθμοί είναι πιθανώς « πολύ κοντά ο ένας στον άλλο ».

Ο Baillie πρόσθεσε ότι «πιθανώς κάπου μεταξύ 40 τοις εκατό και 70 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας» στο Bitcoin προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό το συχνά αναφερόμενο άγριο εύρος προέρχεται κυρίως από δύο αναφερόμενες πηγές: Μια έκθεση του Σεπτεμβρίου 2020 από το Cambridge Center for Alternative Finance, η οποία ορίζει την ανανεώσιμη κατανάλωση περίπου στο 39% και μια έκθεση από τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάστων της CoinShares, η οποία εκτιμά ότι το ποσοστό είναι ύψους 77,6%.

Ο Baillie ισχυρίστηκε επίσης ότι το Bitcoin έχει τεράστια κοινωνικά οφέλη, ειδικά για τα λιγότερο προνομιούχα μέρη του κόσμου. «Τα δυτικά νομίσματα ήταν σχετικά σταθερά, αλλά φανταστείτε αν είχατε το bitcoin τα τελευταία δέκα χρόνια και ζούσατε στη Βενεζουέλα. Ήταν ένα υπέροχο απόθεμα αξίας έξω από το νομισματικό σύστημα », είπε.

Αλλά ενώ το Bitcoin μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για τους Βενεζουέλους, δεν είναι πλέον αρκετά καλό για την Ruffer.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author:  Ekin Genç

Published: https://decrypt.co/72900/ruffer-exited-the-bitcoin-market-in-april-with-1-billion-in-profit?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)