Η SEC καλεί τον Elon Musk έναν Twitter Twit (Χαζό του Twitter)

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είπε στην Tesla ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk παραβίασε δύο φορές μια πολιτική που διατάχθηκε από το δικαστήριο και απαιτεί από αυτόν να περνάει τα tweet του από εταιρικούς δικηγόρους προτού τα στείλει στο Twitter.

Μέχρι πρόσφατα ένας αγαπημένος στον κόσμο κρυπτονομισμάτων για το πρωτάθλημα του Bitcoin και ειδικά το top-10 Dogecoin, το αστέρι του Musk έπεσε μετά από ένα απλό Tweet που έστειλε το BTC να πέφτει τον περασμένο μήνα.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι παραβιάσεις σημειώθηκαν το 2019 και το 2020. Η πρώτη αφορούσε τον όγκο παραγωγής ηλιακής στέγης και το δεύτερο την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Μαζί με πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος της Tesla για τρία χρόνια μετά από μια κατηγορία απάτης που προέκυψε από ένα tweet με θέμα τη μαριχουάνα του 2018 σχετικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση της εταιρείας.

Σε αλληλογραφία το περιοδικό που ελήφθη μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, η SEC κατηγόρησε τον Musk για «επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις» της συμφωνίας εποπτείας και είπε ότι «η Tesla παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που απαιτούνται από την απόφαση του δικαστηρίου».

Η εταιρεία διαφώνησε, λέγοντας ότι τα εν λόγω tweets δεν εμπίπτουν στους όρους της συμφωνίας και κατηγόρησαν την υπηρεσία για παρενόχληση.

Ακολούθησε από καιρό με εμμονή στην βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, ο Musk επαινέθηκε ευρέως αφού η Tesla αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονομίσμα ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της.

 

Μέχρι τις 16 Μαΐου, όταν είχε κατηγορηθεί ευρέως για την αντιστροφή της πολιτικής των κρυπτονομισμάτων για αυτοκίνητα λόγω των τρομερών περιβαλλοντικών επιπτώσεων του bitcoin, ακολουθούμενη από την υπόδειξη ότι η Tesla πρόκειται να πουλήσει τις συμμετοχές της – μια κίνηση που προκάλεσε την πτώση του BTC και κατηγορείται ευρέως για επιδείνωση εως και ότι προκαλεί την τρέχουσα bear αγορά.

Και εκεί υπάρχει το Dogecoin.

Επί του παρόντος, το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το κρυπτονόμισμα με θέμα το Shiba Inu ξεκίνησε ως αστείο το 2013, αλλά μετατράπηκε σε κάτι (φερόμενο) σοβαρό, αφού ο Musk το ανακάλυψε και άρχισε να κάνει tweet με τα meme, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του «Dogefather» και αγοράζοντας τον γιο του DOGE για να τον κάνει «μικρό παιδί».

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)