Ταμείο 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Guggenheim επιδιώκει την έκθεση σε Bitcoin, σύμφωνα με την υποβολή SEC

To Guggenheim Partners, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο με 270 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών υπό διαχείριση, επιδιώκει την έκθεση στο Bitcoin ως μέρος ενός νέου ταμείου, όπως κατέθεσε χθες ένα αρχείο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Έρχονται για το Bitcoin
Το Fund, αλλιώς πιο επίσημα το «Guggenheim Active Allocation Fund», θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα (κυρίως Bitcoin) ως μέρος ενός μεγαλύτερου βραχίονα παραδοσιακών και εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων. Θα χρησιμοποιεί ποσοτική και ποιοτική ανάλυση για τον εντοπισμό τίτλων με ελκυστικά χαρακτηριστικά σχετικής αξίας και κινδύνου / ανταμοιβής.

Το Fund μπορεί να επιδιώξει την έκθεση σε κρυπτονομίσματα (ιδίως το Bitcoin), που συχνά αναφέρεται ως« εικονικό νόμισμα »ή« ψηφιακό νόμισμα », μέσω μέσων παραγώγων που διακανονίζονται σε μετρητά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή μέσω επενδυτικών οχημάτων που προσφέρουν έκθεση σε Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα μέσω άμεσων επενδύσεων.

Ωστόσο, δεν είναι μια ρόδινη εικόνα για το Bitcoin στην κατάθεση. Το Guggenheim αντιμετωπίζει τους πολλούς κινδύνους στους οποίους είναι ευάλωτα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της ευμετάβλητης φύσης τους, της πιθανότητας να βγουν εκτός σύνδεσης (offline), των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, της αρνητικής αντίληψης του κοινού και των γενικών κινδύνων που συνδέονται με οποιαδήποτε τεχνολογική επένδυση.

Από την άλλη πλευρά, το Guggenheim επεσήμανε διάφορους παράγοντες που βοηθούν την ανάπτυξη της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων: «Οι παράγοντες που επηρεάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων, περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: συνεχιζόμενη παγκόσμια ανάπτυξη ή πιθανή παύση ή αναστροφή στην υιοθέτηση και χρήση των κρυπτονομισμάτων, αλλαγές στα δημογραφικά στοιχεία των καταναλωτών και στις προτιμήσεις του κοινού και στη χρήση των δικτύων που υποστηρίζουν ψηφιακά στοιχεία για την ανάπτυξη smart contracts και κατανεμημένων εφαρμογών. ”

Από Bullish σε bearish
Η ανάπτυξη έρχεται πίσω από την υποβολή του Guggenheim στην SEC για να επενδύσει έως και το 10% του «Macro Opportunities Fund» 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Grayscale Bitcoin Trust – ένα ρυθμιζόμενο θεσμικό όχημα που επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin – πέρυσι.

Ο Guggenheim CIO Scott Minerd έχει σχολιάσει πολλές φορές τις τιμές Bitcoin. Δήλωσε πέρυσι ότι το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να αποτιμάται έως και 400.000 $ τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας τη σπανιότητα και την προστασία από τον πληθωρισμό ως δύο κύρια χαρακτηριστικά.

Ο Minerd έγινε πτωτικός τον Απρίλιο, δηλώνοντας ότι το νόμισμα θα μπορούσε να πέσει πάνω από 50% αφού έφτασε στα υψηλά των 62.000 $. Λίγοι έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις εκείνη την εποχή, και το Bitcoin κατέληξε να πέφτει στα 29.000 $ τον Μάιο.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)