Οι ινδικές ρυθμιστικές αρχές λένε στις τράπεζες να σταματήσουν να αναφέρουν την αλλαγμένη απαγόρευση των Crypto

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων της Ινδίας έλαβαν κάποια ανακούφιση από τη γενικά εχθρική κεντρική τράπεζα της χώρας τη Δευτέρα, καθώς είπε στις τράπεζες να μην αναφέρουν ένα σημείωμα του 2018 που διατάζει τις τράπεζες να αποφύγουν τις επιχειρήσεις ψηφιακού νομίσματος.

Το τριετές υπόμνημα ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2020, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να λειτουργούν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Ινδία. Ενώ αυτή η απόφαση πυροδότησε μια άνθηση στα exchanges, η κυβέρνηση αναφέρεται ευρέως ότι εξετάζει την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων.

Επικαλούμενο τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Reserve Bank of India στις 31 Μαΐου έδωσε εντολή σε τράπεζες και άλλες ρυθμιζόμενες οντότητες ότι «ενόψει της εντολής του Αξιότιμου Ανώτατου Δικαστηρίου, η εγκύκλιος δεν ισχύει πλέον από την ημερομηνία που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναφέρεται ή να χρησιμοποιείται ως αναφορά. ”

Στις 31 Μαΐου, το Business Insider India ανέφερε ότι οι μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Τράπεζας της Ινδίας (SBI) – η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση – και η HDFC Bank είχαν αρχίσει να ρωτάνε τους πελάτες σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιούνται μέσω των λογαριασμών τους, κάτι που οι τράπεζες δήλωσαν ότι ήταν απαγορευμένο.

Το Business Insider India ανέφερε ένα email που έλαβε ένας πελάτης της HDFC λέγοντας: “Παρατηρήσαμε ότι ο λογαριασμός σας αντικατοπτρίζει πιθανές συναλλαγές εικονικού νομίσματος, οι οποίες δεν επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της RBI”.

Ενώ αυτή η τακτική δεν επιτρέπεται, οι τράπεζες μπορούν, πρόσθεσε η ανακοίνωση της RBI, «να συνεχίσουν να εκτελούν διαδικασίες δέουσας επιμέλειας των πελατών σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τα πρότυπα για το Know Your Customer (KYC), Anti-Money Laundering (AML), Combating of Financing of Terrorism (CFT) και υποχρεώσεις ρυθμιζόμενων οντοτήτων βάσει του νόμου περί πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (PMLA), 2002, εκτός από τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου για τη διαχείριση συναλλάγματος (FEMA) για εμβάσματα στο εξωτερικό. ”

Επανεξετάζοντας μια απαγόρευση

Στα μέσα Μαΐου, οι Economic Times της Ινδίας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σκέφτηκε να δημιουργήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και τι πρέπει να περιέχουν οι εν λόγω κανονισμοί. Αυτό ήρθε μετά από μήνες αναφορών που ανέφεραν ανώτερους αλλά ανώνυμους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι ερχόταν μια πλήρη απαγόρευση.

Οι ανησυχίες για έναν τέτοιο νόμο μειώθηκαν εν μέρει στις 14 Μαρτίου, όταν η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman είπε ότι ενώ ερχόντουσαν κανονισμοί, η κυβέρνηση δεν σχεδίαζε να «κλείσει όλα τα κρυπτονομίσματα».

Η διοίκηση, πρόσθεσε η υπουργός, γνώριζε ότι εταιρείες στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) έπρεπε να είναι σε θέση να πειραματιστούν με την τεχνολογία blockchain που υποστηρίζεται από κρυπτονομίσματα

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)