ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η Google άρει την απαγόρευση διαφημίσεων του 2018 στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και τη διαφήμηση πορτοφολιών

Σε μια έκπληξη που έγινε την Τετάρτη, η διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία Google αφαίρεσε μια σχεδόν τριετή πολιτική που απαγόρευε την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων από τη χρήση των διαφημιστικών υπηρεσιών της.

“Από τις 3 Αυγούστου, οι διαφημιζόμενοι που προσφέρουν ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και πορτοφόλια που στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαφημίσουν αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες όταν πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις και έχουν πιστοποιηθεί από την Google”, αναφέρει μια ενημέρωση πολιτικής στη σελίδα υποστήριξης της εταιρείας.

Απαιτήσεις που πρέπει να περάσουν τα ανταλλακτήρια περιλαμβάνουν την ανάγκη είτε να εγγραφούν στο “FinCEN ως επιχείρηση υπηρεσιών χρήματος και σε τουλάχιστον ένα κράτος ως υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων” ή “οντότητα ομοσπονδιακής ή κρατικής τράπεζας”, ενδεχομένως να ανοίξει την πόρτα σε διαφημίσεις από υπηρεσίες όπως Anchorage και Paxos.

Η νέα πολιτική δεν θα ανοίξει την πόρτα στη συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυμάτων, ωστόσο, καθώς “διαφημίσεις για αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), πρωτόκολλα συναλλαγών DeFi ή προωθώντας με άλλο τρόπο την αγορά, πώληση ή εμπόριο κρυπτονομισμάτων ή συναφών προϊόντων” όλα συνεχίζουν να απαγορεύεται. Οι συλλογές ειδήσεων και γραφημάτων, καθώς και τα «σήματα» και οι υπηρεσίες ανάλυσης παραμένουν στη μαύρη λίστα διαφημίσεων.

Οι πολιτικές της Google σχετικά με τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων ήταν συχνά αντικρουόμενες και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί τις έχουν χαρακτηρίσει ως «άδικες». Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, ο γίγαντας αναζήτησης γύρισε σε μια απαγόρευση διαφημίσεων ανταλλαγής, σε ένα σημείο είχε το “Ethereum” ως λέξη μαύρης λίστας στις διαφημίσεις, και παρά τις αυστηρές πολιτικές, εξακολουθούσε περιστασιακά να επιτρέπει στα scam projects να περάσουν.

Η νέα πολιτική διαφημίσεων σημαίνει ότι οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται σύντομα να βομβαρδιστούν με διαφημίσεις. Οι Binance.US και FTX αγωνίζονται επί του παρόντος για να χαράξουν το μερίδιο αγοράς της πολιτείας, με την FTX, συγκεκριμένα, να είναι πρόθυμη να δαπανήσει σε μη συμβατικούς διαφημιστικούς χώρους. Νωρίτερα φέτος, ανακοινώθηκε ότι η FTX αγόρασε τα δικαιώματα κατονομασίας στο σπίτι του Miami Heat του National Basketball Association μέχρι το 2040, το οποίο σύντομα θα είναι το FTX Arena.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)