Το SEC κάνει μηνυση σε 5 άτομα σχετικά με το Bitconnect Scam

Εάν η πρώτη σας εισαγωγή στο κρυπτονόμισμα ήταν μέσω του επεισοδίου “Last Week Tonight” του John Oliver, 12 Μαρτίου 2018, θυμάστε καλά το Bitconnect.

Η πολύ μεγάλη κολακευτική αναφορά του Oliver χρησιμοποίησε υλικό από ένα από τα μεγάλα γεγονότα του έργου ως υλικό προέλευσης για τον υπερτιθέμενο και – τότε – οικονομικά καταστροφικό κλάδο κρυπτονομισμάτων.

Τρία χρόνια αργότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέλαβε τελικά επίσημη δράση, μήνυσε πέντε άτομα για παραβίαση του νόμου περί κινητών αξιών με την πώληση του διακριτικού Bitconnect, το οποίο ο οργανισμός αποκαλεί μη εγγεγραμμένη ασφάλεια (unregistered security).

Το Bitconnect, τότε, ήταν ένα αποτυχημένο και ύποπτο έργο που έκτοτε ονομάστηκε πιθανό πρόγραμμα Ponzi ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους Mike Novogratz του Galaxy Digital, τον δημιουργό Ethereum, Vitalik Buterin και τον δημιουργό της Litecoin Charlie Lee

Χρησιμοποιώντας emoji για πάπιες, ο Λι είπε: «Ακολουθώ αυτόν τον πρακτικό κανόνα:« Αν μοιάζει με [πάπια], περπατά σαν [πάπια], και χτυπά σαν [πάπια], τότε είναι ponzi. »

Πάπιες σε μια σειρά
Στις 28 Μαΐου, το πρακτορείο μήνυσε τους υποστηρικτές Trevon Brown (γνωστός ως Trevon James), Craig Grant, Ryan Maasen και Michael Noble (γνωστός ως Michael Crypto) με παράνομες πωλήσεις τίτλων. Ο Joshua Jeppesen, ο οποίος είπε το πρακτορείο, «χρησίμευσε ως σύνδεσμος μεταξύ του BitConnect και των διαφημιστών και εκπροσώπησε το BitConnect σε συνέδρια και διαφημιστικές εκδηλώσεις», κατηγορήθηκε για τη βοήθεια και τη συνέχιση αυτών των πωλήσεων.

“Υποστηρίζουμε ότι αυτοί οι κατηγορούμενοι πούλησαν παράνομα μη εγγεγραμμένους τίτλους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, προωθώντας ενεργά το πρόγραμμα δανεισμού BitConnect σε ιδιώτες επενδυτές”, δήλωσε η Lara Shalov Mehraban, αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής της SEC για τη Νέα Υόρκη. “Θα επιδιώξουμε να λογοδοτήσουνε όσοι κερδίζουν παράνομα εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον του κοινού για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία”.

Η SEC επιδιώκει να τους αναγκάσει να «ξεράσουν» – να γυρίσουν πίσω – τυχόν κέρδη, συν τόκους, καθώς και να πληρώσουν πρόστιμα.

Σχολίασε «Ακριβώς όταν σκέφτηκα ότι η ζωή γινόταν λίγο ήπια», στο πρώτο από πολλά tweets, ο ιδρυτής του our.glass Crypto James. “Οι πραγματικοί crypto OG’s θα συσπειρωθούν γύρω μου. Οι πραγματικοί που γνωρίζουν την αλήθεια και τι συνέβη από την πρώτη ημέρα. ”

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)