Ο προϋπολογισμός του IRS στοχεύει στους φοροδιαφυγείς των Crypto

Ο Joe Biden έρχεται για να κυνηγήσει τους εξαπατητές μέσω κρυπτονομισμάτων, ξένους και εσωτερικούς.

Λέγοντας ότι «η φοροδιαφυγή με χρήση κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο πρόβλημα», η διοίκηση θέλει να επεκτείνει ουσιαστικά τον όγκο των δεδομένων των χρηματιστών στα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων και των φιλοξενούμενων πορτοφολιών – πρέπει να υποβάλει αναφορά στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Το IRS έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετικό όσον αφορά τη συλλογή φόρων στα κέρδη κρυπτονομισμάτων, παρόλο που δεν έχει κάνει πολλά για να διευκολύνει την αναφορά

Σε ένα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που εξηγεί την πρόταση προϋπολογισμού της διοίκησης για το 2022, εξηγεί ότι ο ψηφιακός χαρακτήρας της βιομηχανίας και ο παγκόσμιος χαρακτήρας της αγοράς κρυπτονομισμάτων διευκολύνει τους φορολογούμενους των ΗΠΑ να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία και φορολογητέο εισόδημα χρησιμοποιώντας offshore ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πορτοφόλια. ”

Σημαίνει επίσης ότι οι φοροδιαφυγείς των ΗΠΑ μπορούν να δημιουργήσουν offshore οντότητες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, οπότε η πρόταση θα απαιτούσε από τους μεσίτες κρυπτονομισμάτων που αναφέρονται σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων να προσδιορίσουν και να αναφέρουν τους «πραγματικούς κατόχους οντοτήτων που κατέχουν λογαριασμούς με τον μεσίτη»

Ωστόσο, η χρήση αυτών των πληροφοριών για τη σύλληψη των φοροαπατών των ΗΠΑ είναι μόνο η μισή μάχη, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ «έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο σχέσεων ανταλλαγής πληροφοριών με ξένες δικαιοδοσίες βάσει συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών», ο οργανισμός είπε ότι αυτές οι συμφωνίες ήταν «βασικές» για την πρόσφατη επιτυχία της στη σύλληψη φοροδιαφυγόντων που κρύβουν παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία offshore.

Ωστόσο, αυτές οι ανταλλαγές πληροφοριών πρέπει να είναι αμφίδρομες, είπε. Και το IRS διατύπωσε ότι η ισχύς αυτών των σχέσεων ανταλλαγής πληροφοριών «εξαρτάται συχνά από την προθυμία και την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να ανταλλάσσουν ανταλλάσσοντας συγκρίσιμες πληροφορίες».

 

Αναφορά στα 600 $
Πέρα από αυτό, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων θα συμπεριλαμβανόταν σε μια ευρύτερη πρόταση που θα απαιτούσε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναφέρουν οποιαδήποτε συναλλαγή ύψους 600 $ ή περισσότερων από έναν επαγγελματικό ή προσωπικό λογαριασμό.

Αυτό θα σήμαινε τη συλλογή αριθμών ταυτοποίησης φορολογούμενων (TIN) και την υποβολή αναθεωρημένης έκδοσης του εντύπου 1099-K θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει όλους τους λογαριασμούς δικαιούχων πληρωμής, υπό τον όρο των 600 $. Αυτό θα σήμαινε αναφορά τόσο των ακαθάριστων εσόδων όσο και των ακαθάριστων αγορών, των φυσικών μετρητών, των μεταφορών εισερχόμενων και εξερχόμενων, καθώς και πληρωμών προς και από ξένους λογαριασμούς. ”

Αυτές οι ίδιες απαιτήσεις αναφοράς θα ισχύουν για ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και θεματοφύλακες, καθώς και για την αγορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ.

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)