5 κορυφαία κρυπτονομίσματα για παρακολούθηση αυτήν την εβδομάδα: BTC, MATIC, EOS, XMR, AAVE

Το Bitcoin (BTC) αγωνίζεται να διατηρήσει οποιοδήποτε επίπεδο τιμών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας απόσυρσης, υποδεικνύοντας έλλειψη ζήτησης σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η τάση bull έχει τελειώσει και οι θεσμικοί επενδυτές εγκαταλείπουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων;

Οχι! Είναι το αντίστροφο. Το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της Glassnode επεσήμανε ότι το ασφάλιστρο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) αυξάνεται, υποδηλώνοντας ότι οι θεσμικοί επενδυτές συσσωρεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το GBTC δεν είναι μόνο του, ένα άλλο δημοφιλές όχημα για θεσμικούς επενδυτές, το ETF του  Canadian Purpose Bitcoin διαπίστωσε επίσης ισχυρές εισροές κεφαλαίων. Σύμφωνα με αναλυτές στο Glassnode, αυτό δείχνει «πρώιμα σημάδια ανανεωμένου θεσμικού ενδιαφέροντος».

Μια άλλη μέτρηση που μπορεί να σηματοδοτεί ένα πιθανό κατώτατο σημείο στο Bitcoin είναι το διάγραμμα κυριαρχίας του, το οποίο μοιάζει με το αρχικό μέρος του 2017. Εάν η κυριαρχία του Bitcoin ακολουθεί μια παρόμοια πορεία με το 2017, θα δείξει ότι το Bitcoin απέχει ακόμη λίγο από την κορυφή Η σεζόν των altcoin έχει ακόμα χώρο να τρέξει.

Τώρα που έχει παρέλθει η μηνιαία προθεσμία options και futures, οι επενδυτές αναρωτιούνται κατά πάσα πιθανότητα εάν το Bitcoin θα μπορούσε να ξεκινήσει μια απότομη ανάκαμψη την επόμενη εβδομάδα και ποια altcoins θα συγκεντρωθούν εάν συμβεί αυτό.

Ας δούμε 5 κρυπτονομίσματα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις δημοφιλείς κινήσεις αυτή την εβδομάδα.

BTC / USDT
Το σύντομο breakout του Bitcoin δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο στον απλό κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών (41.014 $) στις 26 και 27 Μαΐου, δείχνοντας ότι οι bears υπερασπίζονται αυτό το επίπεδο επιθετικά. Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 20 ημερών (41.327 $) και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) κοντά στη ζώνη υπερπώλησης υποδηλώνουν ότι οι bears έχουν τον έλεγχο.

Εάν το ζεύγος BTC / USDT σπάσει την υποστήριξη 33.000 $, η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι η ζώνη υποστήριξης από 30.000 έως 28.000 $. Εάν αυτή η ζώνη παραχωρήσει επίσης, το ζεύγος μπορεί να παρατηρήσει πωλήσεις πανικού και πιθανή πτώση στα 20.000 $.

Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή κάτω από το SMA 200 ημερών, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους bulls να ξεκινήσουν το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης.

Ωστόσο, εάν η τιμή αυξηθεί από το τρέχον επίπεδο και αυξηθεί πάνω από το SMA 200 ημερών, θα υποδηλώνει ισχυρή αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το δρόμο για ένα πιθανό ράλι στο επίπεδο επαναφοράς 61,8% Fibonacci στα 48.231 $.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει το σχηματισμό ενός συμμετρικού τριγώνου, το οποίο γενικά λειτουργεί ως μοτίβο συνέχειας. Εάν οι bears βυθίσουν την τιμή κάτω από το τρίγωνο, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα 30.000 $ και έπειτα στο pattern target στα 20.316 $.

Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση μπορεί να λειτουργήσει ως reversal pattern εάν οι bulls ωθούν και διατηρήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή αντίστασης του τριγώνου. Μια τέτοια κίνηση θα δείξει ότι η πτωτική τάση έχει τελειώσει και το ζευγάρι θα μπορούσε να φτάσει στον στόχο των 51.951 $.

MATIC / USDT
Το Polygon (MATIC) έχει αναπηδήσει από το EMA 20 ημερών (1,58 $) σήμερα, δείχνοντας ότι οι bulls αγοράζουν σε πτώσεις σε αυτήν την υποστήριξη. Το ανερχόμενο EMA 20 ημερών και το RSI στη θετική περιοχή υποδηλώνουν ότι η πορεία της μικρότερης αντίστασης είναι προς τα πάνω.

Ωστόσο, το ζεύγος MATIC / USDT έχει σχηματίσει ένα συμμετρικό μοτίβο τριγώνου, που δείχνει την αναποφασιστικότητα μεταξύ των bulls και των bears. Εάν οι bulls ωθήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή αντίστασης του τριγώνου, το ζεύγος θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,70 $ και στη συνέχεια να ξεκινήσει το ταξίδι του στο pattern target στα 4,20 $.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή μειωθεί από τη γραμμή αντίστασης του τριγώνου, το ζεύγος θα μπορούσε να επεκτείνει την παραμονή του μέσα στο τρίγωνο. Ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από το τρίγωνο θα σηματοδοτήσει αδυναμία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση στα 0,80 $.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι το ράλι ανακούφισης αντιμετωπίζει αντίσταση στην κατηφορική γραμμή. Εάν οι bears μειώσουν την τιμή κάτω από την υποστήριξη των 1,51 δολαρίων, το ζεύγος θα ολοκληρώσει ένα μοτίβο πτωτικής κεφαλής και ώμων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση στα 0,68 $.

Αντίθετα, εάν οι αγοραστές ωθήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης, η ανοδική δυναμική θα μπορούσε να αυξηθεί και το ζεύγος θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίσταση στα 2,43 δολάρια. Ένα διάλειμμα πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ράλι στα 2,70 $.

EOS / USDT
Η EOS επιχείρησε μια ανάκαμψη, η οποία έπεσε στο επίπεδο αναγέννησης 38,2% Fibonacci στα 7,89 $ στις 27 Μαΐου. Ωστόσο, το θετικό σημάδι είναι ότι οι bulls δεν έχουν αφήσει την τιμή να πέσει κάτω από την υποστήριξη των 5,60 $. Αυτό δείχνει ότι οι έμποροι δεν περιμένουν μια βαθύτερη πτώση για αγορά.

Εάν οι bulls μπορούν να ωθήσουν και να κλείσουν την τιμή πάνω από το EMA 20 ημερών (6,95 $), θα υποδηλώνει ότι η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για ένα ράλι στο επίπεδο retracement 50% στα 9,23 $ και στη συνέχεια στο επίπεδο retracement 61,8% στα 10,57 $.

Αυτή η bullish προβολή θα ακυρωθεί εάν οι bears σταματήσουν την επόμενη προσπάθεια επαναφοράς στο EMA 20 ημερών ή στα 7,89 $. Μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την πιθανότητα διακοπής κάτω από 5,60 $. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος EOS / USDT θα μπορούσε να πέσει στο SMA 200 ημερών (4,52 $) και μετά στα 3,57 $.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι οι bulls υπερασπίζονται την υποστήριξη των 5,60 δολαρίων, δείχνοντας ότι η πίεση πώλησης έχει μειωθεί. Το επίπεδο 20-EMA και το RSI ακριβώς κάτω από το μεσαίο σημείο υποδηλώνουν ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Εάν οι bulls ωθήσουν την τιμή πάνω από 6,81 $, το ζεύγος θα μπορούσε να φτάσει στο SMA 200 και μετά στα 8,69 $. Ένα ξεμπλοκάρισμα και κλείσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση θα σηματοδοτήσει ότι οι bulls επιστρέφουν στο παιχνίδι. Εναλλακτικά, εάν οι bears μειώνουν την τιμή κάτω από τη ζώνη στήριξης των 5,60 $ έως 5 $, το ζεύγος θα μπορούσε να μειωθεί στα 3,57 $.

XMR / USDT
Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των bears να βυθίσουν το Monero (XMR) κάτω από το SMA 200 ημερών (222 $) έχουν αποτύχει τις τελευταίες ημέρες. Αυτό υποδηλώνει ότι οι bulls συσσωρεύονται στα τρέχοντα επίπεδα.

Οι αγοραστές προσπάθησαν να αυξήσουν την τιμή πάνω από το EMA 20 ημερών (294 $) στις 29 Μαΐου, αλλά το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο δείχνει ισχυρή πώληση σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, οι bulls είναι και πάλι πιθανό να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο στο EMA 20 ημερών.

Εάν πετύχουν, το ζεύγος XMR / USDT θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα ράλι ανακούφισης που μπορεί να φθάσει στο επίπεδο retracement 61,8% Fibonacci στα 368,45 $. Αυτό το επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει ως σκληρή αντίσταση, επειδή οι έμποροι που είχαν αγοράσει σε υψηλότερα επίπεδα ενδέχεται να κλείσουν τις θέσεις τους.

Αυτή η θετική άποψη θα ακυρωθεί εάν η τιμή μειωθεί και πέσει κάτω από το SMA 200 ημερών. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ζεύγος μπορεί να μειωθεί στα 175 $ και έπειτα στα 124,69 $.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει έναν συμμετρικό σχηματισμό τριγώνου, που δείχνει την αναποφασιστικότητα μεταξύ των bulls και των bears για την επόμενη κατευθυντική κίνηση. Το επίπεδο επίπεδο 20-EMA και το RSI κοντά στο μεσαίο σημείο προτείνουν επίσης μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Αυτό το πλεονέκτημα θα κλίνει υπέρ των bulls εάν μπορούν να ωθήσουν και να διατηρήσουν την τιμή πάνω από το τρίγωνο. Στη συνέχεια, η τιμή θα μπορούσε να φτάσει στο 200-SMA, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως σκληρή αντίσταση.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί και σπάσει κάτω από το τρίγωνο, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα 175 $ και έπειτα στα 124,69 $.

AAVE / USDT
Η AAVE προσπαθεί να ανακάμψει από την ισχυρή υποστήριξη στα $ 280. Αυτό το επίπεδο δεν έχει σπάσει σε κλειστή βάση από τις 26 Ιανουαρίου, επομένως οι bulls είναι πιθανό να το υπερασπιστούν επιθετικά. Το SMA 200 ημερών (290 $) ακριβώς πάνω από το επίπεδο είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Ωστόσο, το μειωμένο EMA 20 ημερών (398 $) και το RSI κάτω από 43 υποδηλώνουν ότι η βραχυπρόθεσμη τάση ευνοεί τους bears. Οι πωλητές θα προσπαθήσουν να σταματήσουν κάθε ράλι ανακούφισης στο EMA 20 ημερών. Εάν πετύχουν, το ζεύγος AAVE / USDT μπορεί πάλι να διορθωθεί στα $ 280.

Ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από αυτήν την υποστήριξη θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πτωτική τάση και η πτώση θα μπορούσε να επεκταθεί στα 160 $. Αντίθετα, εάν οι ταύροι οδηγήσουν την τιμή πάνω από το EMA 20 ημερών, το ζεύγος θα μπορούσε να αυξηθεί στα 489 $, το οποίο είναι πιθανό να λειτουργήσει ως μια σκληρή αντίσταση.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι οι bulls αγόρασαν την πτώση στα 280 $. Το 20-EMA ισοπεδώνει, δείχνοντας ότι η πίεση πώλησης μειώνεται. Εάν οι αγοραστές ωθήσουν και διατηρήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης, το ζευγάρι θα μπορούσε να φτάσει τα 418 $. Ένα ξεμπλοκάρισμα και κλείσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ράλι στα 480 $.

Αυτή η θετική προβολή θα ακυρωθεί εάν η τιμή μειωθεί από το 20-EMA ή από την καθοδική γραμμή και πέσει κάτω από τα $ 280. Εάν συμβεί αυτό, οι bears θα προσπαθήσουν να αυξήσουν την τιμή κάτω από το χαμηλό της 23ης Μαΐου στα 208,09 $ και να ξεκινήσουν την πτωτική τάση.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)