Αυτός ο διευθύνων σύμβουλος των πολύτιμων μετάλλων πιστεύει ότι το Crypto θα μπορούσε να προκαλέσει το επόμενο οικονομικό σφάλμα

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Brett Heath δεν αγοράζει το επιχείρημα ότι η σταθερή προσφορά του Bitcoin το καθιστά πολύτιμο.

Τα κρυπτονομίσματα πρόκειται να «οδηγήσουν στην επόμενη οικονομική κρίση», προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας εταιρείας πολύτιμων μετάλλων.

Ο Brett Heath της Metalla Royalty & Streaming πιστεύει ότι η τρέχουσα πορεία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ισοδυναμεί με τις συντριβές που παρατηρήθηκαν μετά την έκρηξη της dotcom και την κρίση ενυπόθηκων δανείων subprime.

Ο Heath εξήγησε ότι ένα πράγμα που ενώνει κάθε συντριβή που συνέβη «είναι η μαζική υιοθέτηση ενός νέου χρηματοοικονομικού προϊόντος ή μιας νέας τεχνολογίας που δεν είναι πολύ καλά κατανοητή».

Συνέχισε να προειδοποιεί ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν «εγγενή αξία» και όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια δραματική πώληση στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, προσθέτοντας:

“Όταν έχετε εξαντλήσει αυτό το ποσό κεφαλαίου από ψηφιακά πορτοφόλια σε όλο τον κόσμο, καλύτερα να πιστεύετε ότι θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που γίνονται αισθητές.”

 

Ένας αναπόφευκτος σκεπτικιστής

Φυσικά, είναι μάλλον απροσδόκητο το γεγονός ότι ο Heath είναι πιο θανατηφόρος ενάντια στην ιδέα των κρυπτονομισμάτων, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο τα χρήματα του Bitcoin έχουν προκαλέσει κατά καιρούς τα χρημάτα από τις αγορές πολύτιμων μετάλλων να ρέουν μακριά. Ορισμένοι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης παρομοιάσει το BTC με τον «ψηφιακό χρυσό».

Ένα από τα πράγματα που κάνει το Bitcoin τόσο ελκυστικό (στα μάτια πολλών) είναι το γεγονός ότι έχει σταθερή προσφορά 21 εκατομμυρίων – προσφέροντας ένα αντίδοτο σε μια περίοδο αχαλίνωτης εκτύπωσης χρημάτων. Αυτό το επιχείρημα δεν επηρεάζει τον Heath, ο οποίος πρόσθεσε:

“Τι γίνεται με τα άλλα 10.000 tokens και νομίσματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα που υπάρχουν σήμερα, πολλά από τα οποία έχουν καλύτερη τεχνολογία, καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής και χρησιμοποιούν έναν τόνο πολύ λιγότερης ενέργειας;”

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)