Η προτεινόμενη νομοθεσία στη Γερμανία θα μπορούσε να επιτρέψει τη ροή 425 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Crypto

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι διαχειριστές πλούτου γνωστοί ως Spezialfonds θα μπορούν να επενδύσουν έως και 20% σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ένας νέος γερμανικός νόμος θα μπορούσε θεωρητικά να φέρει έως και 350 δισεκατομμύρια ευρώ (~ 425 δισεκατομμύρια $) θεσμικών επενδύσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ανέφερε η χρηματοοικονομική εφημερίδα Boersen Zeitung.

Η έκθεση παραθέτει ανάλυση από τον Sven Hildebrandt, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Distolved Ledger Consulting (DLC).

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, εάν εγκριθεί από το ανώτερο σώμα, το Bundesrat.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι διαχειριστές κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτικών κεφαλαίων, γνωστοί ως Spezialfonds (ειδικά κεφάλαια), θα μπορούν να επενδύσουν έως και το 20% του χαρτοφυλακίου τους σε κρυπτονομίσματα.

Εάν το έκαναν όλοι στο όριο του 20%, σχεδόν 425 δισεκατομμύρια δολάρια θα μεταφερθούν από άλλα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα, με βάση το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση (AUM) τέτοιων κεφαλαίων στη Γερμανία.

Η νομοθεσία αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη αποδοχή των θεσμικών επενδύσεων κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεδομένης της κατάστασης της Γερμανίας ως της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Υπήρξαν και άλλα σημάδια τέτοιας αποδοχής κρυπτονομισμάτων που προήλθαν από τη Γερμανία τους τελευταίους μήνες, με την Deutsche Bank να ανακοινώνει την πρόθεσή της να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης και μεσιτείας στους θεσμικούς πελάτες της τον Δεκέμβριο.

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)