Το Domino’s Pizza Franchise προσφέρει μισθούς Bitcoin στην Ολλανδία

Η πίτσα και τα κρυπτονομίσματα έχουν μακρά και μάλλον δύσκολη ιστορία. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει ποτέ τη θλιβερή ιστορία του Laszlo Hanyecz, που κάποτε ξόδεψε 10.000 BTC σε δύο πίτσες; (Ένα ποσό που θα αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή.)

Λοιπόν, ένα franchise που διαθέτει 16 καταστήματα της Domino’s Pizza στις Κάτω Χώρες βάζει τώρα τη δική του συστροφή στα πράγματα… δίνοντας σε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους την ευκαιρία να λάβουν τους μισθούς τους σε Bitcoin – ή τουλάχιστον ένα ποσό από τον μισθό τους.

Σύμφωνα με την ομάδα Immensus, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν τον ελάχιστο μισθό σε fiat όπως συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αμοιβή λαμβάνουν πάνω από αυτό μπορεί να παραδοθεί σε BTC.

Η εταιρεία τόνισε ότι αυτή η ευκαιρία είναι εντελώς προαιρετική και οι υπάλληλοι που ανησυχούν για την προοπτική πληρωμής στο crypto δεν χρειάζεται να αποδεχτούν την προσφορά.

 

Υπέρ και κατά
Φυσικά, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μισθοί Bitcoin δεν έχουν καλυφθεί ακόμη είναι λόγω των τεράστιων επιπέδων αστάθειας που σχετίζονται με αυτό το κρυπτονόμισμα.

Ας υποθέσουμε ότι λάβατε 2.000 $ στο πακέτο πληρωμής σας την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαΐου. Την περασμένη εβδομάδα, το BTC έχει μειωθεί κατά 19% … που σημαίνει ότι θα έχετε μόνο 1.600 $.

Φυσικά, είναι υπέροχο όταν τα κρυπτονομίσματα αυξάνονται σε αξία, πράγμα που σημαίνει ότι ο μισθός σας θα αξίζει περισσότερο, αλλά η μεταβλητότητα πηγαίνει αμφίδρομα – και πρέπει να σκεφτείτε και το χειρότερο σενάριο.

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να υπάρχουν και άλλες προκλήσεις που πρέπει να σκεφτείτε – συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας.

 

Αποποίηση ευθυνών
Οι απόψεις που εκφράζει ο συγγραφέας είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν οικονομικές, επενδυτικές ή άλλες συμβουλές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)