5 κορυφαία κρυπτονομίσματα για παρακολούθηση αυτήν την εβδομάδα: BTC, ETH, ADA, SOL, MATIC

Στο Bitcoin παρατηρείται επιθετική πώληση, αλλά εάν διατηρηθούν τα βασικά επίπεδα υποστήριξης, τα ETH, ADA, SOL και MATIC μπορεί να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια ισχυρών ανοδικών τάσεων, κάθε διόρθωση αγοράζεται επιθετικά καθώς το κλίμα είναι θετικό και οι έμποροι αναμένουν υψηλότερα επίπεδα στο μέλλον. Επομένως, οι διορθώσεις κατά τη διάρκεια μιας φάσης Bull είναι ρηχές και η τάση επαναβεβαιώνεται γρήγορα.

Ωστόσο, όταν η τάση αλλάζει από πάνω προς τα κάτω, οι έμποροι περιμένουν να πουλήσουν σε ράλι επειδή πιστεύουν ότι είναι πιθανό να είναι χαμηλότερα τα επίπεδα. Σε μια bearish αγορά, τα επίπεδα υποστήριξης παραβιάζονται εύκολα και το περιουσιακό στοιχείο συνεχίζει να υποχωρεί.

Σε γενικές γραμμές, μια πτωτική τάση που ακολουθείται μετά από μια βρυχηθμένη Bull αγορά δεν τελειώνει πριν από μια φάση συνθηκολόγησης όπου οι περισσότεροι ταύροι έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα για απότομη ανάκαμψη. Αφού συμβεί αυτό, η κλάση των περιουσιακών στοιχείων τελειώνει.

Μέσα σε όλη την αστάθεια, οι traders πρέπει να παρακολουθούν τα βασικά και τη μακροπρόθεσμη ιστορία των κρυπτονομισμάτων. Αντί να πανικοβληθούν, θα πρέπει να πάρουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία 5 κρυπτονομίσματα που μπορεί να επιχειρήσουν ένα ράλι ανακούφισης τις επόμενες ημέρες.

BTC / USDT
Το Bitcoin (BTC) έπεσε και έκλεισε κάτω από τον απλό κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών (40.235 $) στις 19 Μαΐου. Οι θεσμικοί επενδυτές παρακολουθούν στενά αυτόν τον δείκτη και συνήθως αποφεύγουν την αγορά εάν η τιμή διατηρηθεί κάτω από αυτήν για παρατεταμένη διάρκεια.

Οι αγοραστές αύξησαν την τιμή πάνω από το SMA 200 ημερών στις 20 Μαΐου, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την τιμή πάνω από αυτό. Αυτό δείχνει ότι οι bears πωλούν σε ράλι. Το ζεύγος BTC / USDT θα μπορούσε τώρα να μειωθεί στα 28.850 $. Αυτή είναι μια σημαντική υποστήριξη που πρέπει να προσέχετε γιατί εάν σπάσει, η πώληση θα μπορούσε να ενταθεί περαιτέρω με την επόμενη στάση στα 20.000 $.

Το μειωμένο SMA 50 ημερών (53.500 $) και ο δείκτης σχετικής αντοχής (RSI) στη ζώνη υπερπώλησης υποδηλώνουν πλεονέκτημα για τους bears.

Ωστόσο, εάν η τιμή ανακάμψει από την υποστήριξη των 28.850 δολαρίων, οι bulls θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να αυξήσουν την τιμή πάνω από το SMA των 200 ημερών.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι τα ράλι ανακούφισης προς την πτωτική γραμμή πωλούνται από τους bears. Αυτό υποδηλώνει ότι το συναίσθημα έχει γίνει αρνητικό και οι επενδυτές βλέπουν τα οπισθοδρόμηση στα επίπεδα αντίστασης ως επιβράδυνση.

Το 50-SMA υποχωρεί και το RSI διαπραγματεύεται στην αρνητική ζώνη, δείχνοντας πλεονέκτημα στους bears. Το πρώτο σημάδι δύναμης θα είναι ένα ξεμπλοκάρισμα και θα κλείσει πάνω από την κατηφορική γραμμή. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για ένα ράλι στα 42.401 $ και μετά στα 46.000 $.

ETH / USDT
To Etherium (ETH) έσπασε κάτω από το SMA 50 ημερών (2.776 $) στις 19 Μαΐου. Οι bulls προσπάθησαν να ωθήσουν και να διατηρήσουν την τιμή πάνω από το SMA 50 ημερών στις 20 και 21 Μαΐου, αλλά απέτυχαν. Αυτό δείχνει ότι οι traders πούλησαν σε ράλι.

Εάν η τιμή διατηρηθεί κάτω από τα 1.801,60 $, το ζεύγος ETH / USDT θα μπορούσε να πέσει στο SMA 200 ημερών (1.578 $). Αυτό το επίπεδο είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη. Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτό, το ζεύγος θα μπορούσε να ανέβει στο SMA 50 ημερών όπου οι αρκούδες είναι και πάλι πιθανό να προκαλέσουν σκληρή αντίσταση.

Εάν η τιμή μειωθεί από το SMA 50 ημερών, το ζευγάρι μπορεί να παραμείνει δεσμευμένο για μερικές ημέρες. Αντίθετα με αυτήν την υπόθεση, αν οι αρκούδες βυθίσουν την τιμή κάτω από το SMA των 200 ημερών, ο πανικός μπορεί να βγει και το ζεύγος να πέσει στα 1.289,09 $.

Η SMA 50 ημερών ισοπεδώνει και το RSI πλησιάζει τα επίπεδα υπερπώλησης, υποδηλώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι αρνητική αλλά η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

Το ζεύγος διαπραγματεύεται μέσα σε ένα καθοδικό κανάλι στο γράφημα 4 ωρών και οι κινητοί μέσοι όροι έχουν ολοκληρώσει μια bearish crossover, υποδηλώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι αρνητική Εάν οι bears βυθιστούν και διατηρήσουν την τιμή κάτω από τη γραμμή στήριξης του καναλιού, η πίεση πώλησης θα μπορούσε να αυξηθεί και το ζεύγος μπορεί να μειωθεί στα 1.289,09 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανακάμψει από τη γραμμή στήριξης του καναλιού, οι bulls θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να ωθήσουν το ζεύγος πάνω από το κανάλι. Αν πετύχουν, θα δείξει ότι η πτωτική τάση θα μπορούσε να έχει τελειώσει και το ζεύγος μπορεί να φτάσει στα 3.000 $.

ADA / USDT
Ο Cardano (ADA) ανέκαμψε από το επίπεδο των 0,95 δολαρίων στις 19 Μαΐου και οι ταύροι επέκτειναν το ράλι ανακούφισης στις 20 Μαΐου, αλλά τα υψηλότερα επίπεδα προσέλκυσαν τυχωδιόκτες και η τιμή έπεσε κάτω από την υποστήριξη 1,48 δολαρίων στις 22 Μαΐου.

Το επίπεδο $ 1 έως $ 0,95 είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη στο μειονέκτημα. Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτήν την υποστήριξη, το ζεύγος ADA / USDT θα μπορούσε ξανά να προσπαθήσει να ανεβεί στα 1,48 $. Η ισοπέδωση SMA 50 ημερών (1,44 $) υποδηλώνει μια πιθανή δράση με περιορισμένη εμβέλεια.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν οι αρκούδες βυθιστούν και διατηρήσουν την τιμή κάτω από τη ζώνη στήριξης, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στο SMA 200 ημερών (0,77 $). Μια ισχυρή ανάκαμψη από αυτό το επίπεδο θα υποδηλώνει ότι οι αγορές έχουν απορρίψει τα χαμηλότερα επίπεδα. Οι bulls θα προσπαθήσουν και πάλι να αυξήσουν την τιμή πάνω από 1 $.

Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος μπορεί να εισέλθει σε ενοποίηση. Αυτή η προβολή θα ακυρωθεί εάν το ζεύγος σπάσει κάτω από το SMA 200 ημερών.

Το 50-SMA στο γράφημα 4 ωρών έχει αρχίσει να μειώνεται και το RSI βρίσκεται στην αρνητική ζώνη, δείχνοντας πλεονέκτημα στους bears. Ωστόσο, οι bulls είναι πιθανό να μπουν και να αγοράσουν τις πτώσεις κοντά στην κρίσιμη υποστήριξη $ 1.

Εάν συμβεί αυτό, η ανάκαμψη θα μπορούσε να φθάσει στη γραμμή πτωτικής τάσης, η οποία είναι πιθανό να λειτουργεί ως σκληρή αντίσταση Εάν οι bulls αυξήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης, το ζεύγος θα μπορούσε να αυξηθεί στα 1,48 $. Αυτή η θετική προβολή θα ακυρωθεί εάν το ζεύγος σπάσει κάτω από την υποστήριξη $ 1 έως 0,95 $.

SOL / USDT
Η Solana (SOL) έσπασε κάτω από το SMA 50 ημερών (37 $) στις 19 Μαΐου, αλλά ανέκαμψε απότομα στις 20 Μαΐου. Ωστόσο, το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο 20 Μαΐου υποδηλώνει ότι οι έμποροι κατέγραψαν κέρδη σε υψηλότερα επίπεδα και οι bears ξεκίνησαν τις αρνητικές θέσεις.

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο στις 22 Μαΐου και το ζεύγος SOL / USDT έσπασε κάτω από το SMA των 50 ημερών. Οι πωλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα καθώς η τιμή έπεσε στην ισχυρή υποστήριξη στα 21,10 $

Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτήν την υποστήριξη, το ζεύγος θα μπορούσε να προσπαθήσει να ανέβει στο επίπεδο retracement 38,2% Fibonacci στα 35,48 $. Ένα ξεμπλοκάρισμα και κλείσιμο πάνω από το SMA 50 ημερών θα υποδηλώσει ότι η βραχυπρόθεσμη τάση θα μπορούσε να κλίνει υπέρ των bulls.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή μειωθεί από τα 35,48 $, οι bears θα προσπαθήσουν ξανά να μειώσουν την τιμή κάτω από τα 21,10 $. Εάν είναι επιτυχής, το ζευγάρι θα μπορούσε να πέσει στο SMA 200 ημερών (14,29 $).

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι οι κινούμενοι μέσοι όροι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας bearish crossover, δείχνοντας πλεονέκτημα για τις αρκούδες. Ωστόσο, το RSI έχει πέσει βαθιά στην αρνητική επικράτεια, υποδηλώνοντας ότι η πώληση ενδέχεται να παραταθεί βραχυπρόθεσμα.

Εάν η τιμή ανακάμψει από 21,10 $, οι bulls θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή πάνω από την κατηφορική γραμμή. Αν καταφέρει να το κάνει αυτό, το ζευγάρι θα μπορούσε να προσπαθήσει να κερδίσει $ 35,48 και μετά στο 50-SMA.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί από την γραμμή πτωτικής τάσης, θα αυξήσει την πιθανότητα διακοπής κάτω από τα 21,10 $.

MATIC / USDT
Το Polygon (MATIC) γνώρισε απότομη πτώση από τότε που έφτασε στο υψηλότερο όλων των εποχών στα 2,70 $ στις 18 Μαΐου. Το altcoin έχει εγκαταλείψει όλα τα κέρδη που είχε συγκεντρώσει από τις 11 Μαΐου και έπεσε στο SMA 50 ημερών (0,78 $).

Οι bulls είναι πιθανό να υπερασπιστούν το SMA των 50 ημερών και εάν η τιμή ανακάμψει από την υποστήριξη, το ζεύγος MATIC / USDT θα μπορούσε να συσσωρευτεί στο επίπεδο επαναφοράς Fibonacci 38,2% στα 1,53 $. Η απόρριψη αυτής της αντίστασης θα είναι η πρώτη ένδειξη ότι η πίεση πώλησης μπορεί να μειώνεται.

Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή μειωθεί από 1,53 $, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στο SMA 50 ημερών. Η επίπεδη SMA 50 ημερών και το RSI κάτω από 45 δείχνουν πιθανή ενοποίηση βραχυπρόθεσμα.

Αυτή η προβολή θα ακυρωθεί εάν οι bears τραβήξουν την τιμή κάτω από το SMA 50 ημερών. Εάν συμβεί αυτό, το ζεύγος θα μπορούσε να μειωθεί στα 0,68 $ και μετά στα 0,54 $.

Το γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι οι bulls προσπαθούν να σταματήσουν την πτώση του καταρράκτη στα 0,80 $. Ωστόσο, οποιαδήποτε ανάκαμψη είναι πιθανό να αντιμετωπίσει άκαμπτη αντίσταση στην καθοδική γραμμή. Εάν η τιμή μειωθεί από αυτήν την αντίσταση, η πτωτική τάση μπορεί να επεκταθεί στα 0,68 $.

Το 50-SMA έχει αρχίσει να απορρίπτεται και το RSI βρίσκεται στην υπερπωλημένη περιοχή, δείχνοντας πλεονέκτημα για τους bears. Αυτή η αρνητική προβολή θα αναιρεθεί εάν η τιμή ανακάμψει από τα τρέχοντα επίπεδα και διατηρηθεί πάνω από την κατηφορική γραμμή. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανακουφιστικό ράλι στα 1,53 $.

 

Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)