Ο Nic Carter είναι Bullish σχετικά με την πιθανή καταστολή της εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα

Ο συνιδρυτής της Coin Metrics, Nic Carter, λέει ότι είναι χαρούμενος που οι κινεζικές αρχές ζητούν καταστολή της εξόρυξης Bitcoin.

Μια νέα δήλωση του Κινέζου Αντιπροέδρου Liu He και του Κρατικού Συμβουλίου αναφέρει ότι η κίνηση είναι μέρος μιας προσπάθειας «πρόληψης και ελέγχου των χρηματοοικονομικών κινδύνων» στη χώρα.

“[Θα] επικεντρωθούμε στη μείωση των πιστωτικών κινδύνων, στην ενίσχυση της εποπτείας των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων πλατφόρμας, στην καταστολή της εξόρυξης Bitcoin και της εμπορικής συμπεριφοράς, και θα αποτρέψουμε αποφασιστικά τη μετάδοση μεμονωμένων κινδύνων στον κοινωνικό τομέα.”

Η Κίνα απαγόρευσε για πρώτη φορά την εμπορία Bitcoin και την έκδοση αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs) το 2017.

Ο Κάρτερ λέει ότι πιστεύει ότι οι νέες κινήσεις από την Κίνα θα μπορούσαν πραγματικά να ενισχύσουν το δίκτυο Bitcoin και να βελτιώσουν την ενεργειακή του απόδοση.

«Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτή είναι μια συνέχεια αυτού που είχε ήδη ξεκινήσει. Η εξόρυξη είχε ήδη απαγορευτεί στην επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας, η οποία τροφοδοτείται με μεγάλες ποσότητες άνθρακα. Είναι καλό ή κακό; Λοιπόν, άνθρωποι σαν εμένα ζητούν να συμβεί αυτό. Προβλέποντάς το. Το ανυπομονούσα και χαίρομαι που συμβαίνει.

Πρώτα απ ‘όλα, μειώνει την ικανότητα της Κίνας να επηρεάζει δυνητικά το Bitcoin. Υπήρχε μια εξωτερική πιθανότητα ότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσαν το εγχώριο hashrate της Κίνας για να ξεκινήσουν μια επίθεση στο Bitcoin. Αυτό δεν ήταν κάτι που νόμιζα ότι ήταν πολύ πιθανό, αλλά τώρα συνεχίζοντας την απαγόρευση της εξόρυξης στην Κίνα, δεν θα έχουν καμία δύναμη ή ικανότητα να το κάνουν.

Δεύτερον, αυτό είναι καλό όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα του Bitcoin. Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει πολύς άνθρακας στην Κίνα που χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για εξόρυξη. Απαγορεύοντας την εξόρυξη σε μέρη που τροφοδοτούνται με άνθρακα, η Κίνα μειώνει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα του Bitcoin. Πρόκειται για μια αποτελεσματική επιχορήγηση σε δυτικούς ανθρακωρύχους που βασίζονται σε καθαρότερα μέσα και έτσι βελτιώνει δραματικά τον παράγοντα εκπομπών του δικτύου Bitcoin. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζουμε ».

Ο Κάρτερ λέει ότι ανησυχεί ότι το Bitcoin θα είναι λιγότερο ασφαλές εάν ένας σημαντικός αριθμός Κινέζων ανθρακωρύχων πηγαίνουν εκτός σύνδεσης είναι αβάσιμοι.

«Αυτό θα κάνει το Bitcoin λιγότερο ασφαλές; Όχι πραγματικά. Η ασφάλεια του Bitcoin δεν αυξάνεται πραγματικά με μία μόνο οριακή μονάδα hashrate. Το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασφαλές. Είναι ασφαλές σε πολλά κατώφλια. Ακόμα κι αν το hashrate μειωθεί κατά 50-80%, θα εξακολουθεί να θεωρείται ασφαλές. Το χειρότερο που θα συμβεί θα είναι εάν το hashrate είναι εκτός σύνδεσης, τα μπλοκ μπορεί να είναι πιο αργά για μία ή δύο εβδομάδες.

Αυτό είναι πραγματικά. Εν ολίγοις, αυτό είναι καλό για τις κλιματικές επιπτώσεις του Bitcoin. Αυτό μειώνει την μόχλευση της Κίνας έναντι του Bitcoin και δεν επηρεάζει πραγματικά την ασφάλειά του. Είναι καλό πράγμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)