DeFi Exploit Siphons 45 εκατομμύρια δολάρια από την PancakeBunny, Crashes Token Price

Εν συντομία
Ένα πρωτόκολλο DeFi που ονομάζεται PancakeBunny εκμεταλλεύτηκε χθες το βράδυ.
Ο εισβολέας κέρδισε με 45 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα πράγματα που αρέσει στους ανθρώπους σχετικά με το crypto είναι ότι είναι κυρίως διαφανές. Τα καθολικά διατηρούν ένα αρχείο κάθε συναλλαγής σε ένα δεδομένο blockchain, και οι λεγόμενοι "block explorer" όπως το BSCScan και το Ethercan σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα αρχεία με μια εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης. Οι εγκληματίες έχουν τρόπους να συγκαλύψουν το χάρτινο ίχνος - αλλά όταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αλλάζει ξαφνικά χέρια, παρατηρούν οι άνθρωποι.

Χθες το βράδυ, το PancakeBunny - ένα πρωτόκολλο DeFi που λειτουργεί στο δίκτυο Binance Smart Chain - εκμεταλλεύτηκε το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Και χάρη στη μαγεία των κατανεμημένων καθολικών, υπάρχει ένα αρχείο για το πώς συνέβη.


Οι πλατφόρμες συναλλαγών υπό τον τίτλο "DeFi" (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) είναι μη στερητικές, πράγμα που σημαίνει ότι οι ίδιες οι έξυπνες συμβάσεις (μόνο κομμάτια κώδικα, ουσιαστικά) μετακινούν τα χρήματά σας, αντί για τραπεζίτες ή διαχειριστές επενδύσεων. Οι αλγόριθμοι αποφασίζουν τις κατανομές. Τώρα έχουν ανατεθεί σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα συστήματα μόνο στο δίκτυο Ethereum, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων blockchain DeFi Pulse. Υπάρχουν άλλα 30 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα στο Binance Smart Chain, σύμφωνα με τον ιστότοπο BSC μετρήσεων Defistation.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στην κρυπτογράφηση, το PancakeBunny έχει επίσης ένα διακριτικό διακυβέρνησης, $ BUNNY, το οποίο διαπραγματευόταν περίπου στα 145 $ μέχρι την εκμετάλλευση.

Μπάνι Φαμ

Το Team Bunny έχει περιγράψει λεπτομερή μετά τη σφαγή και σχέδιο για τη διαδικασία αποζημίωσης, νέο Token, νέες εκπομπές BUNNY και νέο Bunny Pool στο άρθρο Medium. Βρείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Θυμηθείτε, κανένα θησαυροφυλάκιο δεν έχει παραβιαστεί. Τα χρήματά σας είναι ασφαλή.https: //t.co/Q1BIoz63fy

- pancakebunny.finance (@PancakeBunnyFin) 20 Μαΐου 2021

Δεδομένου ότι τα πρωτόκολλα DeFi όπως το PancakeBunny δεν ασχολούνται με τράπεζες, ενθαρρύνουν τη ρευστότητα με αποκλειστικά μάρκες LP. Ο καθένας μπορεί να ρίξει χρήματα σε μια υπηρεσία DeFi και να γίνει πάροχος ρευστότητας. Όσο περισσότερα χρήματα τοποθετείτε, τόσο περισσότερα κέρματα LP παίρνετε. Αυτά είναι πολύτιμα από μόνα τους, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διεκδικήσουν ανταμοιβές.
Η τιμή αυτών των διακριτικών ελέγχεται εν μέρει από έναν αλγόριθμο γνωστό ως "αυτοματοποιημένος κατασκευαστής αγοράς" ή AMM. Ο εκμεταλλευτής του PancakeBunny κατάφερε να χειριστεί το AMM με μια σειρά από οκτώ δάνεια flash (μπορείτε να δείτε αυτά τα δάνεια εδώ, στο BSCScan), στέλνοντας την τιμή τεχνητά. Όπως επισημαίνει μια ανάλυση από την εταιρεία δεδομένων blockchain PeckShield, ο εισβολέας στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια συνάρτηση που ονομάζεται "getReward ()" για να διεκδικήσει μια ανταμοιβή μεγάλου μεγέθους: 6.790.000 $ BUNNY ή πάνω από 1 δισεκατομμύριο $ στις χθες τιμές. Η BSCScan δείχνει ότι μετά την απόρριψη των κουπονιών και την αποπληρωμή των δανείων flash, ο εκμεταλλευτής έφυγε με 45 εκατομμύρια δολάρια.

Αντί να κλέβουν μάρκες από άλλους χρήστες του DeFi, ο εισβολέας έκοψε νέα. Αλλά εξακολουθεί να είναι καθαρό αρνητικό για τους κατόχους $ BUNNY: χάρη στην αναστάτωση, η τιμή έπεσε στο εύρος των 20 $ χθες το βράδυ.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, οι προγραμματιστές του PancakeBunny δήλωσαν ότι σκοπεύουν να «αποζημιώσουν τους αρχικούς κατόχους για τη διαφορά μεταξύ του ανώτατου ορίου αγοράς κατά τη στιγμή της εκμετάλλευσης και της τρέχουσας διατηρημένης αξίας των 39 εκατομμυρίων δολαρίων (οι απώλειες) εκδίδοντας ένα νέο διακριτικό, pBUNNY και δημιουργώντας μια ομάδα αποζημιώσεων. "

Οι πλατφόρμες DeFi τείνουν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες επενδύσεις. (Στον κόσμο των χρημάτων fiat, υπάρχουν νόμοι για την προστασία των καταναλωτών που στοχεύουν στον μετριασμό της απάτης - η κρυπτογράφηση είναι πολύ λιγότερο αυστηρά ρυθμισμένη). Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, τουλάχιστον 156 εκατομμύρια δολάρια είχαν κλαπεί σε hacks που σχετίζονται με το DeFi τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021. αυξήθηκαν από 129 εκατομμύρια δολάρια σε όλο το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)