Οι χάκερ απαιτούν εναλλακτικά λύτρα Bitcoin για την κυκλοφορία λογαριασμών καταναλωτών Instagram από τη Μάλτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες του Instagram από τη Μάλτα δέχθηκαν επίθεση από χάκερ. Οι εγκληματίες ζήτησαν κόστος από τους πελάτες Bitcoin, όταν ήθελαν να εξαργυρωθούν οι λογαριασμοί τους.

Η εταιρεία εγγενών μέσων μαζικής ενημέρωσης Lovin Malta ανέφερε ότι οι χάκερ επικοινώνησαν με τα θύματα μέσω συνομιλίας στο Instagram και απαίτησαν άνετα να πληρώσουν το Bitcoin σε περίπτωση που επιθυμούσαν να επανακτήσουν την είσοδο στους λογαριασμούς τους. Έχουν απευθυνθεί τουλάχιστον 100 πελάτες. Οι χάκερ φέρεται να βασίζονται κυρίως στην Τουρκία και αυτό το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες.

Το κόστος του Bitcoin και του διαφορετικού κρυπτονομίσματος έχει αυξηθεί απότομα στο παρελθόν μερικές εβδομάδες και έχει τραβήξει το βλέμμα των διαδικτυακών χάκερ που έχουν επιπλέον κίνητρα για διάπραξη εγκλήματος στον κυβερνοχώρο με την πρόθεση να λάβουν κρυπτονομίσματα. Η εγγενής αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έχουν αποκτήσει αρκετές ιστορίες για το θέμα μέσω της τρέχουσας έρευνας. Η αρχή δεν θα είναι παρά σε θέση να επαληθεύσει την προέλευση του εγκλήματος. Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στη Μάλτα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία αντιμετώπισε περισσότερες από 4.500 περιστάσεις από το 2017 έως το 2020, σε σύγκριση με το 2003, όταν υπήρχαν μόνο 50 περιστάσεις.

Η αστυνομία προέτρεψε το ευρύ κοινό να μην διευθετήσει αιτήματα εγκληματιών και να μην στείλει χρήματα. Επιπλέον, οι πελάτες μερικές φορές προτείνονται να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης για τη διατήρηση της ασφάλειας των λογαριασμών τους.

Τον τελευταίο καιρό, με την αύξηση της αναγνώρισης των κρυπτονομισμάτων, το ίδιο ισχύει και για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας Coronavirus. Σύμφωνα με μια έκθεση του Kasperky, η σημερινή πανδημία είναι επιρρεπής να πυροδοτήσει ένα τεράστιο κύμα ανεργίας και φτώχειας, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε επιπλέον λαούς να συμμετάσχουν στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο με την πρόθεση να κερδίσουν πρόσθετα προς το ζην.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)